Stroopwafel
Informatie
- Bereidingstijd: 30 min
Benodigdheden
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 200g bloem
- 100g bruine basterdsuiker
- 90g bruine basterdsuiker
- 100g boter
- 50g boter
- 1 ei
- 1 el melk
- ⅓ pot keukenstroop
- ½ tl kaneel
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom 100g van de bruine basterdsuiker, 100g van de boter, het ei, de melk, bloem en kaneelpoeder.
- Kneed dit geheel tot een deeg.
- Verwarm in een pannetje de keukenstroop en 90g van de bruine basterdsuiker totdat deze zijn opgelost.
- Voeg hier dan 50g boter en een snufje kaneel aan toe.
- Vorm van het deeg kleine balletjes, die je bakt in een wafelijzer.
- Als het mogelijk is, snijd je de wafel wanneer deze gaar gebakken is, doormidden en bestrijk je de binnenkant met de (warme) stroop.
- Wanneer dit niet lukt Bak je nog een wafel, bestrijk je de eerste ondertussen met stroop, en leg je deze tweede wafel erop.
Tweet