Speculaas
Informatie
- Bereidingstijd: 30 min
Benodigdheden
- Oven
- Zeef
- Alminiumfolie
- Koelkast
- Speculaasvorm
Ingrediënten
- 500g bloem
- 150g boter of margarine
- 200g bruine suiker
- 25g speculaaskruiden
- 5 el melk
- 1 tl bakpoeder
- rijstebloem
- geschaafde amandelen (optioneel)
Bereidingswijze
- Zorg voor een schoon werkblad.
- Zeef hier de bloem en speculaaskruiden op, strooi er het bakpoeder en de bruine suiker over en verdeel de boter er in stukken gesneden overheen.
- Kneed het geheel tot een stevig deeg, dit gaat het beste met koele, droge handen.
- Voeg geleidelijk de melk toe, en meng alles goed door elkaar.
- Pak het deeg in in aluminiumfolie en leg dit een nacht lang in de koelkast. (het deeg komt hierdoor op smaak)
- Verwarm de oven de volgende dag voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Strooi een beetje rijstebloem in de speculaasvorm, en druk een beetje van het deeg in de vorm.
- Snijd het teveel aan deeg aan de bovenkant van de vorm weg.
- Klop de vorm uit zodat het deeg er uit valt, en druk eventueel de geschaafde amandelen in de achterkant.
- Leg het speculaasje op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat.
- Herhaal dit tot al het deeg op is, en bak de koekjes in 15-20 min.
Tweet