Pindakoekje
Informatie
- Bereidingstijd: 25 min
- Aantal personen: 4
Benodigdheden
- Oven
- Zeef
- Beslagkom
- Kom
Ingrediënten
- 115 gr (harde) boter
- 115 gr pindakaas
- 115 gr havermout
- 115 gr rietsuiker
- 115 gr blonde basterdsuiker
- 115 gr bloem
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm allereerst de oven voor op 190°C.
- Doe de boter en de pindakaas in een grote kom, en mix het goed door elkaar.
- Voeg wanneer dit geheel zacht en egaal is de rietsuiker en basterdsuiker toe, en daarna het ei.
- Mix het geheel tot een smeuïge massa.
- Doe de havermout in een kom en zeef hierbij de bloem en het bakpoeder.
- Voeg dit al roerende toe aan het pindakaasmengsel, maar niet meer mixen.
- Vorm van dit deeg koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat, en bak ze in 12 minuten in de oven.
- Laat ze daarna even afkoelen, waardoor ze goed opstijven.
Tweet