Kruidkoek
Benodigdheden
- Bakvorm (25 cm lang)
Ingrediënten
- 350 gr patentbloem of zelfrijzend bakmeel
- 250 gr donkerbruine basterdsuiker
- 250 gr melk
- 50 gr roomboter
- 125 gr gedroogd fruit
- 2,5 tl bakpoeder
- 1,5 el speculaas- of koekkruiden
- een snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Beboter en bebloem de bakvormen.
- Wel de rozijnen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel of de patentbloem met bakpoeder boven een grote kom.
- Meng de basterdsuiker, kruiden en zout er door.
- Verwarm de melk en los hierin de (in klontjes gesneden) boter.
- Mix het melkmengsel door de droge ingrediënten tot een glad en kleverig beslag.
- Voeg het gedroogd fruit toe en meng dit goed door het beslag.*
- Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de koeken in circa 60 minuten gaar: een breinaald of satéstokje moet er droog uitkomen.
- Zijn de koeken nog iets nat en is de bovenkant mooi bruin, dek de koeken dan af met aluminiumfolie en laat de koeken nog iets langer in de oven garen.
Tweet