Krakelingen
Ingrediënten
- 260 gr bloem (gezeefd)
- 125 gr roomboter (liefst op kamertemperatuur)
- 150 gr kristalsuiker
- 50 ml melk
- 1 eiwit
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 3 el kristalsuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
- Klop of mix de boter in een kom met de suiker tot deze romig is.
- Voeg hieraan de gezeefde bloem toe. In een andere kom klop je het ei los, samen met de melk.
- Voeg dit vervolgens toe aan het botermengsel in de andere kom.
- Voeg aan dit geheel het bakpoeder toe en kneed dit tot een geheel.
- Leg dit mengsel een half uur in de koelkast.
- Neem een stuk van het deeg en rol het tot een sliert ter dikte van een potlood.
- Vouw hiervan de authentieke krakelingen-vorm.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk met een kwastje de bovenkant van de krakelingen met het eiwit, en bestrooi deze daarna met suiker.
- Bak de krakelingen in 12 minuten goudbruin in de oven.
Tweet