Eierkoeken
Informatie
- Bereidingstijd: 35 min
- Aantal koekjes: 40
Benodigdheden
- Oven
Ingrediënten
- 100 gr bloem
- 5 eiwitten
- 4 eidooiers
- 100 gr suiker
- zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
- Klop de eiwitten schuimig, en voeg er het bakpoeder, bloem, citroensap en een snufje zout aan toe.
- Klop verder en voeg ondertussen geleidelijk de helft van de suiker en vanillesuiker toe, ga net zo lang door totdat het eiwit stevig is.
- Klop in een andere kom de rest van de suiker samen met de eidooiers tot een romige crème.
- Voeg deze voorzichtig toe aan het eiwitmengsel.
- Meng dit door elkaar en laat ongeveer 5 min staan, het beslag wordt hierdoor wat dikker.
- Schep het beslag op een met bakpapier bedekte bakplaat, en bak de koeken in de oven in ca. 20 min.
Tweet