Chocolatechip cookies
Informatie
- Bereidingstijd: 35 min
- Aantal koekjes 40
Benodigdheden
- Oven
Ingrediënten
- 250g bloem
- 350g chocolade
- 175g boter
- 125g suiker
- 130g bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 8g bakpoeder
- 5g zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
- Meng in een grote kom de boter, vanillesuiker, basterdsuiker en het ei.
- Kneed of mix het mengsel tot een egaal deeg.
- Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en mix alles nog een keer goed door elkaar.
- Wanneer je een glad en stevig deeg hebt, hak je de chocolade in kleine stukjes.
- De makkelijkste manier hiervoor is eerst de chocolade in stukjes te breken, en vervolgens met een groot mes fijn te hakken.
- Voeg dit toe aan het deeg, en zorg dat de stukjes chocolade gelijk door het deeg verdeeld zijn.
- Vorm van dit deeg koekjes op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat.
- Bak ze in de oven gaar in 12 tot 15 minuten en laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
Tweet